nit001

Timovi iz Novog Pazara učesnici Evolut 4.0 Pre-acceleration program

Nučno tehnološki park Kaunas iz Litvanije (https://kaunomtp.lt/who-we-are)  svake godine organizuje program podrške timovima da razviju svoje poslovne ideje. Program razvoja su nazvali Evolut 4.0 (https://kaunomtp.lt/evolut).

 

Program EVOLUT 4.0 nudi izuzetno praktične uvide u rast poslovanja za razvoj inovativnih proizvoda i usluga. U okviru programa rade dokazani poslovni profesionalci, lideri u inovacijama i investitori iz Evrope i koriste njihovo znanje za rast startap kompanija. Vredna zajednica apsolutnih stručnjaka spremna je da podigne startup timove, koji su deo programa, na viši nivo.

 

Program podrazumeva:

  • 9 praktičnih online treninga izvedenih za 3 meseca;
  • Razne faze procesa poslovnog razvoja, uključujući stvaranje predloga za minimalni održivi proizvod (MVP) i finansijske strategije;
  • Jedinstveni Pivot modul koji startap kompaniji pomaže da prilagodi svoje proizvode i usluge naglo rastućem tržištu;
  • Prezentacije Pitch Deck-a i budući koraci za privlačenje investicija: rizični kapital, fondovi poslovnih anđela i drugi instrumenti finansiranja;
  • Mentori Kaunas STP inovativne zajednice pomažu startap timovima da pronađu održiv poslovni model, uspostave kontakte, pa čak im pomažu da uđu na inostrano tržište.
  • Program je na engleskom jeziku i ove godine, zbog uslova pandemije, se organizuje online.

 

U okviru programa selekcije odabrana su i dva tima iz Novog Pazara: Bausharp (https://bausharp.com/) i Novel.

Bausharp tim razvija aplikaciju namenjenu građevinkim firmama. Bausharp je laka aplikacija za upravljanje projektima za mala i srednja građevinska preduzeća. Jednostavno izveštavanje sa različitih gradilišta sa pristupom građevinskim dokumentima, praćenjem napretka i multimedijalnim praćenjem u realnom vremenu sa gradilišta. Aplikacija je planirana da bude progresivna veb aplikacija koja se koristi za različite uređaje. Ključna prednost aplikacije je jednostavnost i mogućnost rada na različitim uređajima sa visokim nivoom ergonomije. Aplikacija objedinjava tri funkcije: Chat, Upravljanje multimedinom (slike, video) i upravljnje dokumentima na način koji omogućava korišćenje sa veoma malo prethodne pripreme.

 

Tim Novel radi na aplikaciji koja se tiče online učenja. Istraživanjem tržišta došli su do saznanja da najbolje rezultate u učenju daje kombinacija neposrednog kontakta (sinhrono) uz rad na uploadovanim materijalima koji se sistemski nadgleda (asinhrono) i rade na kreranju takve aplikacije.

Tags: No tags
0

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *