Dzelal

Moja IT priča sa Dželalom Dupljakom

Dželal Dupljak je software developer i već dvije godine radi u Centru NIT kao mentor i programer. Trenutno radi na React-u i veoma je ambiciozan u svom poslu.
Ljubav prema informatici stvorila se još u osnovnoj školi gdje je rješavanjem jednostavnih jednačina pokazao veliko interesovanje za ovaj predmet.

Upisom na fakultet prvi put se susreo sa C# i prisustvovao predavanjima profesora Šemsudina Plojovića što su bili njegovi prvi koraci u programiranju.

Vrijeme za rad dok studira Dželalu ne predstavlja nikakav problem jer tvrdi da je potrebna želja ako želite postati programer.

“Vrijeme za učenje može se uvijek naći, potrebna je želja. Ja sam imao jaku želju za ovim poslom, bio sam ustrajan i uspio sam”, kaže Dupljak.

On tvrdi da je tokom studiranja bilo dosta teških trenutaka neodlučnosti koji su ga navodili da odustane od svog sna da postane programer, ali nije dozvolio da ti trenuci preovladaju.

Dželal Dupljak je danas jedan od mentora u Centru NIT, a njegov savjet budućim programerima je da budu ustrajni i da pronađu želju koja će ih gurati naprijed da postanu uspješni u ostvarivanju svog cilja.

Tags: No tags

Add a Comment

You must be logged in to post a comment